Celler Cal Minyó, petit celler familiar a Prat de Compte, Terra Alta

Quines varietats utilitzem?

A Celler Cal Minyó

Utilitzem les varietats tradicionals del nostre entorn.

Varietats blanques:

Garnatxa Blanca: És la nostra varietat estrella, aquesta varietat la fem servir amb tota la gamma de vins blancs del nostre celler. Tot i que els vins elaborats 100% amb aquesta varietat són: “La Minyona Blanc i “Viarnet Blanc”.

Aquesta varietat la cultivem en dos de les diferents finques, a la finca del celler, Els Viarnets al terme municipal d’Horta de Sant Joan, al peu de les Roques de Benet i el Salt del Barber. Aquesta finca és una de les finques més altes de la comarca. L’altra és a Les Olles d’Horta de Sant Joan, al costat del Riu Canaletes, aportant així diferents climes i “terroirs” als nostres vins però amb la tipicitat típica del nostre territori.

Macabeu: Aquesta varietat la fem servir amb un vi del celler. El vi que fem servir amb aquesta varietat es el Mussol Blanc i el treballem amb un cupatge de Macabeu i Garnatxa Blanca.

Aquesta varietat la cultivem en tres finques diferents, a la finca de Els Viarnets al terme municipal d’Horta de Sant Joan, al peu de les Roques de Benet i el Salt del Barber. Aquesta finca és una de les finques més altes de la comarca. L’altra és a Les Olles d’Horta de Sant Joan, al costat del Riu Canaletes i als peus del poble d’Horta de Sant Joan, amb vistes a la muntanya de Santa Bàrbara, en aquesta finca tenim les vinyes més velles d’aquesta varietat amb més de 90 anys. 

Varietats negres:

Garnatxa Negra: Aquesta varietat és la base de tots els vins negres del nostre celler Viarnet Negre,La Minyona Negre i el Mussol Negre”, gràcies a la seva frescor i elegància aromàtica, tenint així vins amb la mateixa varietat treballada amb diferents tipus d’elaboració, aconseguint productes amb una tipicitat única amb cada vi, respectant el “terroir” i els aromes varietals.

Aquesta varietat la cultivem únicament a la finca del celler, Els Viarnets al terme municipal d’Horta de Sant Joan, al peu de les Roques de Benet i el Salt del Barber. Aquesta finca és una de les finques més altes de la comarca.

Syrah: Aquesta varietat la fem servir per donar cos i major potència aromàtica en dos vins del celler. Els vins els quals pots trobar aquesta varietat són el Viarnet Negre i el Mussol Negre”   

Aquesta varietat la cultivem en dos diferents finques, a la finca del celler, Els Viarnets al terme municipal d’Horta de Sant Joan, al peu de les Roques de Benet i el Salt del Barber. Aquesta finca és una de les finques més altes de la comarca. I als peus del poble d’Horta de Sant Joan, amb vistes a la muntanya de Santa Bàrbara i al Salt del Barber. Aportant així diferents climes i “terroirs” als nostres vins però amb la tipicitat típica del nostre territori.

Carinyena: Aquesta és la varietat que fem servir com a cupatge amb el nostre vi envellit amb barrica de roure francès el Viarnet Negre”  el vi icona del celler.

Aquesta varietat la cultivem únicament a la finca que es troba als peus del poble d’Hora de Sant Joan, amb vistes a la muntanya de Santa Bàrbara.