Celler Cal Minyó, petit celler familiar a Prat de Compte, Terra Alta

Cal Minyó

Telèfons!
(+34) 606 587 253
(+34) 678 867 323
Ens trobaràs
C/Francesc Berbis, 2
43595 Prat de Comte
Horari
MAR-DOM: 8AM-21PM
(Trucar per concertar disponibilitat)
Celler Cal Minyó

Un poc del nostre dia  a dia

Quins són els nostres valors?

Emprenedoria.

– Esforç.

– Superació.

– Valentia.

– Preservació per l’entorn.

– Ajudar a motivar als joves amb un futur mal encarrilat.

El celler

Aquest és un celler petit i familiar que està situat a Prat de Comte, a la Terra Alta. És un celler molt artesanal i amb una gran cura pels nostres vins.

Al celler elaborem actualment 6 vins, ja que els volums que treballem ens ho permeten. Tots els vins que elaborem són fets amb raïm de la nostra vinya. 

Treballem el raïm amb cura prevenint oxidacions, elaborem vins blancs i negres.

Els vins blancs els treballem amb diferents nivells de premsat i separant les qualitats d’aquestes per obtenir-ne diverses amb varietats típiques de la nostra terra com som la Garnatxa Blana i el Macabeu, fent així vins frescos i agradables.

D’on ve el nostre raïm?

A Celler Cal Minyó tenim una totalitat de 6 ha de vinya, totes al terme municipal d’Horta de Sant Joan. 2 ha són propietat de la família, les altres 4 ha són arrendades. Al celler no es compra raïm. La totalitat de vi que fem surt de les vinyes que nosaltres mateixos treballem. Així podem obtenir d’aquesta manera la major qualitat amb els nostres productes degut a la cura que tenim amb les nostres vinyes.

La vinya

La nostra vinya està plantada a la falda del Parc Natural dels Ports, situada al terme municipal d’Horta de Sant Joan, al peu mateix del Salt del Barber. Des de la nostra masia, tenim unes vistes impressionants de les Roques de Benet i el Parc Natural dels Ports.

A una altitud de més de 500m amb un clima fred a l’hivern, fet que ens ajuda al tractament de plagues de la nostra parcel·la. A l’estiu, pel contrari, fa un clima calorós durant el dia, però més fresc durant la nit. Aquest fet és ideal per la maduració del raïm i el respecte dels aromes varietals del nostre raïm.

Quines varietats utilitzem?

A Celler Cal Minyó utilitzem les varietats tradicionals del nostre entorn.

Varietats blanques:

Garnatxa Blanca: És la nostra varietat estrella, aquesta varietat la fem servir amb tota la gamma de vins blancs del nostre celler. Tot i que els vins elaborats 100% amb aquesta varietat són: “La Minyona Blanc i “Viarnet Blanc”.

Aquesta varietat la cultivem en dos de les diferents finques, a la finca del celler, Els Viarnets al terme municipal d’Horta de Sant Joan, al peu de les Roques de Benet i el Salt del Barber. Aquesta finca és una de les finques més altes de la comarca. L’altra és a Les Olles d’Horta de Sant Joan, al costat del Riu Canaletes, aportant així diferents climes i “terroirs” als nostres vins però amb la tipicitat típica del nostre territori.

Macabeu: Aquesta varietat la fem servir amb un vi del celler. El vi que fem servir amb aquesta varietat es el Mussol Blanc i el treballem amb un cupatge de Macabeu i Garnatxa Blanca.

Els nostres vins

Vins Blancs:

Vins Negres: